StG @ SI vol. 26

Kdy / 06.02.2023 od 19:00 hodin
Kde / Skautský institut na Staromáku,
Staroměstské náměstí 4, Staré město, Praha 1

Odolnost mysli proti neurodegeneracím ve výzkumu i v každodenním životě / Kristýna Zezulová (IAPG AV ČR, systers.bio)
Z neurodegenerací má nemálo z nás veliký respekt. Stejně tak se mnoho lidí zabývá svým zdravím, postavou, zvládáním stresu, pamětí i stárnutím. Jak spolu tohle všechno v mozku může být propojené? Co si lze odnést ze studia neurodegenerace Huntingtonovy choroby a autofagie nervových kmenových buněk do každodenního života? A jak do vědeckého výzkumu i všech praktických zjištění zapasovat navíc ještě respekt k cykličnosti z pohledu ženského biohackingu?


Jak se předpovídá počasí? / Michaela Valachová (ČHMU, Univerzita obrany)
Meteorologie se dotýká každého z nás. Proč není možné předpovědět počasí na 100 % ani pár hodin dopředu? Nahlédněte pod pokličku profesionálům. Ukážu, jaká data využíváme a co máme navíc oproti aplikaci ve vašem mobilu. Prozradím, který model je nejlepší a jak si sestavit vlastní předpověď. Představím silné a slabé stránky Systému integrované výstražné služby, který funguje ve spolupráci ČHMÚ, Armády ČR a Hasičského záchranného sboru a slouží potřebám krizového řízení státu.


Lasery jsou cool / Lenka Hronová (Paralelní Polis, Prague Pride, StG)
Vsadíme se, že bez laseru nepřežijete den? Jak je to ale možné, když nikdo z nás úplně každý den nemačká tlačítko on/off na tomhle sofistikovaném zařízení. Přidejte se ke mně na cestu za objevením laseru a jeho budoucností!

21|02

2024

StG @ SI vol. 30

chci vědět více

31|01

2024

StG @ Club Cross

chci vědět více

31|01

2024

Dáme vědu - StG @ Písek díl 4.

chci vědět více

29|11

2023

StG @ SI vol. 29

chci vědět více
blíží se proběhlo

Kontakt

Každé vystoupení Science to Go je sérií minipřednášek na nejrůznější témata z přírodních věd. K vystoupení je potřeba pouze místnost s dataprojektorem. Chcete-li jej zorganizovat ve Vašem městě, Vašem kulturním centru, Vaší knihovně, Vašem divadle… rádi za Vámi přijedeme! Napište nám mail na jeden z kontaktů a domluvíme se.

Mám zájem o přednášku

prednasky@sciencetogo.cz

Řekněte si o témata, která Vás zajímají. Nebo je můžeme vymyslet společně. Těšíme se na viděnou u Vás!