SciTalks vol. 8

Kdy / 20.07.2021 od 19:30 hodin
Kde / online,
https://youtu.be/klLYzZawjJ8

Letos se v Praze koná mezinárodní konference na téma "Artificial Life" a dnešní krátké povídání je příležitostí, jak si tohle mezioborové vědní zameření krátce přiblížit. Téma Artificial Life sdružuje komunitu vědců napříč nejrůznějšími vědními disciplínami, kteří se zajímají o otázky jako "Jak formálně definovat život či evoluci?" nebo "Jak můžeme takové procesy uměle reprodukovat pomocí simulace?". Pokud bychom například na počítači uměli vytvořit systém, kde spontánně vznikají organismy, které se stále vyvíjejí, mohli by si dokonce časem vyvinout vlastní inteligenci. Artificial Life proto může být vnímáno jako jedna z možných cest k obecné umělé inteligenci. Své uplatnění zde najdou nejen biologové, fyzici, informatici, matematici nebo chemici, ale i například filozofové. Třeba by mohlo zaujmout i vás.
▲▲▲
Bára Hudcová studuje PhD v oboru matematiky na Matematicko-fyzikální fakultě UK a nehraje HeartStone. Mnohem radši si zahraje Heroes III a to nejradši na kopku či elfy. Také si v pokoji pěstuje džungli a věnuje se párové cirkusové akrobacii.

21|02

2024

StG @ SI vol. 30

chci vědět více

31|01

2024

StG @ Club Cross

chci vědět více

31|01

2024

Dáme vědu - StG @ Písek díl 4.

chci vědět více

29|11

2023

StG @ SI vol. 29

chci vědět více
blíží se proběhlo

Kontakt

Každé vystoupení Science to Go je sérií minipřednášek na nejrůznější témata z přírodních věd. K vystoupení je potřeba pouze místnost s dataprojektorem. Chcete-li jej zorganizovat ve Vašem městě, Vašem kulturním centru, Vaší knihovně, Vašem divadle… rádi za Vámi přijedeme! Napište nám mail na jeden z kontaktů a domluvíme se.

Mám zájem o přednášku

prednasky@sciencetogo.cz

Řekněte si o témata, která Vás zajímají. Nebo je můžeme vymyslet společně. Těšíme se na viděnou u Vás!