StG @ Suterén vol. 7

Kdy / 23.05.2024 od 19:00 hodin
Kde / Suterén,
Centrum Ježek, Smetanova 6, Blansko 678 01

Bakterie - továrny na výrobu léčiv | Veronika Vetýšková (ÚOCHB AV ČR)

Výrobou proteinů, pomocí bakterií se zabývám už 8 let a moc ráda bych si s vámi popovídala o tom, jak nám obyčejná bakterie může pomoci s vývojem nových léčiv. Doufám, že až příště chytíte nějakou bakterii a přijde to nenáviděné „heeepšík“, tak se na ty bakterie budete koukat v jiném světle, protože nám mohou být opravdu nápomocné.

Radiace | Pavel Váňa (ÚČJF MFF UK)
Být osvícený je prima, pokud jde o nápad, ale být ozářený, to už tak prima nezní. Co je to radiace, radioaktivita a ionizující záření? Kde všude se s nimi setkáme? Ukážeme si, že když rozumíme ionizujícímu záření, tak se jej nemusíme vůbec bát. Zjistíme, jak se dá detekovat, nahlédneme do jaderné elektrárny. Posvítíme si na to, jak se v případě pobytu v místě se zvýšenou radiací chovat, a mnoho dalšího!

23|05

2024

StG @ Suterén vol. 7

chci vědět více

21|02

2024

StG @ SI vol. 30

chci vědět více

31|01

2024

StG @ Club Cross

chci vědět více

31|01

2024

Dáme vědu - StG @ Písek díl 4.

chci vědět více
blíží se proběhlo

Kontakt

Každé vystoupení Science to Go je sérií minipřednášek na nejrůznější témata z přírodních věd. K vystoupení je potřeba pouze místnost s dataprojektorem. Chcete-li jej zorganizovat ve Vašem městě, Vašem kulturním centru, Vaší knihovně, Vašem divadle… rádi za Vámi přijedeme! Napište nám mail na jeden z kontaktů a domluvíme se.

Mám zájem o přednášku

prednasky@sciencetogo.cz

Řekněte si o témata, která Vás zajímají. Nebo je můžeme vymyslet společně. Těšíme se na viděnou u Vás!