StG v Olomouci

Kdy / 17.10.2018 od 17:00 hodin
Kde / Vědecká knihovna v Olomouci,
Bezručova 659/2, Olomouc 9, 779 11­­­

Přednášejícími jsou studenti, doktorandi a mladí vědci, kteří pro svůj obor žijí a dokáží pro něj nadchnout i další. Prostřednictvím tří minipřednášek se tak dozvíte ty největší novinky, o kterých se v mainstreamových médiích nedočtete.

Tentokrát budou přednášet:

Tomáš Komárek / 10 let urychlovače LHC
Největší urychlovač na světě LHC se po deseti letech fungování blíží své druhé plánované technické odstávce. V čem je tak vyjímečný, co za tu dobu dokázal a na co se můžeme za dva roky těšit při jeho opětovném spuštění? Tomáš Komárek je experimentální částicový fyzik, který se podílí na stavbě a běhu speciálních poddetektů experimentu ATLAS.

Hana Suchánková / Od lékárenské táry k péči o smrtelně nemocné
Hana Suchánková je farmakoložka a geriatryně, která nebude mluvit o lékárnách, receptech či doplatcích. Ani o paliativní medicíně. Přednáška nebude o smutných věcech, jak by se z názvu mohlo zdát. Patrně ale zazní, co by si mladá lékařka mohla myslet o informovaných souhlasech, kdyby si některé věci mohla myslet nahlas.

Miroslav Pech / Česká astročásticová stopa v argentinské pampě
Miroslav Pech z olomoucké Společné laboratoře optiky Akademie věd České Republiky a Univerzity Palackého pracuje na mezinárodních projektech Observatoří Pierra Augera a CTA, které se zabývají studiem extrémně energetických částic přicházejících z kosmu. Pomáhal vybírat místa, kde se tyto observatoře budují, a procestoval tak mnoho zajímavých a odlehlých míst, nyní se podílí na jejich stavbě, provozu a měřeních.

21|02

2024

StG @ SI vol. 30

chci vědět více

31|01

2024

StG @ Club Cross

chci vědět více

31|01

2024

Dáme vědu - StG @ Písek díl 4.

chci vědět více

29|11

2023

StG @ SI vol. 29

chci vědět více
blíží se proběhlo

Kontakt

Každé vystoupení Science to Go je sérií minipřednášek na nejrůznější témata z přírodních věd. K vystoupení je potřeba pouze místnost s dataprojektorem. Chcete-li jej zorganizovat ve Vašem městě, Vašem kulturním centru, Vaší knihovně, Vašem divadle… rádi za Vámi přijedeme! Napište nám mail na jeden z kontaktů a domluvíme se.

Mám zájem o přednášku

prednasky@sciencetogo.cz

Řekněte si o témata, která Vás zajímají. Nebo je můžeme vymyslet společně. Těšíme se na viděnou u Vás!